Hoe een reorganisatie een zegen kan zijn

Bewegen heb ik mijn hele leven gedaan. Fysiek, wel te verstaan. Mentaal tot een aantal jaar geleden wat (veel) minder. Ik zat al heel lang tegen beter weten in, in een baan waar ik helemaal niet blij van werd. Waarom? Omdat dat moest (dat wil zeggen: ik vond dat dat moest). Stiekem was ik zelfs een beetje trots dat ik bleef volhouden. Maar ik was zo moe….

Ondanks gezond bewegen, gezond eten, voldoende tijd voor herstel en positief denken had ik steeds minder energie. Ik wist, nee vóelde, dat het anders moest. Maar wat dan? Dat wist ik niet goed en bij alles wat ik bedacht zag ik beren op de weg. Dus jakkerde ik weer door……. Het gevolg laat zich raden: ik kreeg steeds meer ‘pijntjes hier, pijntjes daar’, steeds vaker gingen dingen niet zoals ik wilde, dan ging ik nog harder mijn best doen (dat kostte weer bakken energie). Ik voelde me onbegrepen en alleen, zat mezelf in de weg en ik was bepaald geen prettig gezelschap meer. Zucht.

Ont-moeten

Bij een reorganisatie drong het eindelijk tot me door: zo wil en kan ik het niet meer! Ik stop hier nu mee. Anders loopt het simpelweg niet goed af.

Dat besef en het besluit om los te laten, niet langer te vechten tegen de bierkaai (niet meer ‘moeten’) voelden als een grote opluchting. Er viel een loden last van me af. Het gaf me rust. En ruimte in mijn hoofd, de beren waren weg, ik kon weer denken in mogelijkheden.

Zo wist ik heel snel dat ik iets wilde doen met mensen, natuur en bewegen. Dat was altijd al mijn passie realiseerde ik me toen. Jarenlang heb ik die goed verborgen weten te houden voor mijzelf. Verstopt onder een laag plichtsbesef en (vaak misplaatst) verantwoordelijkheidsgevoel.

Ik wil écht iets voor mensen betekenen. Ze laten ervaren dat je bewuste keuzes kunt maken, als je weet wie je bent, wat je wilt en wat je daarvan weerhoudt. Je beter kunt balanceren in onze steeds veranderende wereld. Je leeft en niet meer geleefd wordt. Je meer kan doen en betekenen, voor jezelf én anderen.

Mijn missie: 50+ West-Friesland in balans en vitaal

Onze omgeving wordt steeds veeleisender, we ‘moeten’ steeds meer. Als dat meer is dan we aankunnen, raken we uit balans, verliezen onze vitaliteit. Met Beweegjezelf! help ik 50+ West-Friesland weer in balans te komen, vitaal te worden én te blijven. Door fysieke en mentale beweging, zoveel mogelijk buiten in de natuur. De natuur heeft grote invloed op hoe we ons voelen en leert ons luisteren naar ons lichaam (en niet alleen naar ons hoofd). Als we weten wat we willen, waar we echt blij van worden, kunnen we bewuste keuzes maken. Worden we niet langer geleefd door ‘wat we moeten’; zitten we lekker in ons vel.

Hiervoor bied ik Stress en Burn-outcoaching, Mental coaching, Beweegcoaching en Runningtherapie aan, in de mooie natuur.

Voor bedrijven daarnaast ook interactieve workshops over vitaliteit en stress (herkenning van stresssignalen, wat betekent stress en hoe erger te voorkomen).

Voor vrouwen met borstkanker verzorg ik RCVRY RUN en RCVRY POWER trainingen.

Mijn visie: Beweeg jezelf! is een begrip voor 50+ West-Friesland

Over 3 jaar is Beweeg jezelf! een begrip voor 50+ West-Friesland (en omstreken). Je wordt open, zonder oordeel, betrokken, empathisch, met humor, eerlijk en positief ontvangen. Je maakt je eigen beweging, maar niet alleen om blijvend lekker in je vel te zitten, te kunnen balanceren en vitaal te zijn. Preventief en, als het nodig is, curatief.

Cliënten hebben bij Beweeg jezelf! een traject doorlopen, met positief, blijvend resultaat. Ze voelen zich goed, staan volop in het leven, kunnen de uitdagingen die het leven soms biedt goed aan: zijn vitaal! Ze vertellen het aan iedereen om zich heen en sporen familie, vrienden, kennissen en/of collega’s aan ook contact op te nemen met Beweeg jezelf!

Bedrijven weten hoe belangrijk vitaliteit is voor hun werknemers en kiezen voor Beweeg jezelf! voor workshops en individuele en/of groepstrajecten door hun eigen positieve ervaringen of de enthousiaste verhalen van collega’s.

Ook andere zorgverleners, als huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en diëtisten, zijn enthousiast en maken als vanzelf steeds meer mensen attent op Beweeg jezelf! De samenwerking met andere zorgverleners verloopt goed en positief.

Als ik niet aan het werk ben...

  • …ben ik het liefst buiten
  • …loop ik graag hard en geef ik met veel plezier hardlooptraining bij av Hollandia; op de baan, de weg en in de duinen. Of lekker op blote voeten over het strand!
  • …maak ik samen met mijn man graag reizen naar bestemmingen (ver weg of dichtbij) waar we mensen kunnen ontmoeten, cultuur kunnen opsnuiven en vooral actief bezig kunnen zijn in de natuur.