header foto

Mental coaching

Je leeft je leven niet zoals je wilt, je loopt vast of wilt een andere kant op. Je weet, voelt dat iets moet veranderen.

Je wilt meer zelfvertrouwen krijgen, je grenzen kunnen aangeven, je beter kunnen uitspreken, meer ontspanning, de baas zijn over je eigen leven, energiek zijn, blij zijn, meer rust in je hoofd. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Je wilt jezelf zijn. Maar hoe doe je dat?

Hoe je je voelt en wat je doet wordt bepaald door jouw gedachten. Die houden je vaak gevangen. Je draait steeds in hetzelfde cirkeltje rond: blijft hetzelfde denken en dus hetzelfde voelen én doen. Zo krijg je wat je altijd kreeg.

Een mental coach kan je helpen ontdekken waar jouw gedachten vandaan komen, wat jouw overtuigingen en patronen zijn en welke rol die spelen. Als je je bewust bent van je patronen en ze herkent, kan je leren anders te denken en anders naar situaties te kijken. Dan voel je je anders en doe je niet meer wat je altijd deed…..

Je doet het zelf maar niet alleen

Jouw patronen leren herkennen kan lastig zijn. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik kan je helpen. Dat betekent niet dat ik je ga zeggen wat je moet doen.

We gaan samen wandelen, buiten in de mooie natuur en gesprekken voeren. Waarbij ik volle aandacht heb voor jou, écht naar je luister zonder oordeel. Je vragen stel. Die kunnen lastig zijn maar helpen je jezelf beter te begrijpen. Zo vind je de handvatten om het anders te gaan doen. Om de ‘oplossing’ die al in je zit te vinden, bewuste keuzes te maken, jezelf te worden.

Dat vraagt dat je uit je comfortzone stapt, je innerlijke stem volgt en en andere weg in slaat. Keuzes maakt en verantwoordelijkheid neemt voor je gedrag. Loslaat wat je niet meer nodig hebt, wat niet meer helpt. Dat kan eng zijn.

Heb jij het lef die keuze te maken en kan je mijn hulp daarbij gebruiken?

 

Ja, ik wil samen de natuur in!

Wat maakt dat je doet wat je doet: ingesleten patronen

Als kind ontwikkel je in reactie op ingrijpende gebeurtenissen, overtuigingen en gedragspatronen: jouw manier om een antwoord te vinden op de uitdagingen en pijn die je tegenkomt.

Waar zat jouw pijn? Wat heb je gemist als kind? Erkenning, vrijheid, aandacht, etc.? Tot welke overtuigingen heeft dat geleid? ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik mag geen fouten maken’, ‘Ik moet doen wat er gezegd wordt’, ‘Ik mag niet zeuren’, enz.?

Je ontwikkelde een ‘overlevingsstrategie’ om de pijn niet te voelen. Die strategie, die patronen zijn jouw denken en handelen gaan bepalen en dat doen ze nu nog. Vaak ben je je daarvan niet bewust.

Destijds waren de patronen nuttig: ze beschermden je tegen pijn.
Maar nu betaal je de prijs voor deze ingesleten patronen: ze maken het lastig je doel te bereiken.

 

Ervaringen

Wat heb je nodig?

Een plan met haalbare doelen en kleine stapjes. En tijd, geduld en doorzettingsvermogen om je de nieuwe manier van denken, voelen en doen eigen te maken. Het je nieuwe, helpende patroon te laten worden.

Houd er rekening mee dat het niet in een keer goed zal gaan. Dat is niet gek: jouw oude patronen zijn ook niet in een dag ontstaan.

Wees mild naar jezelf en oordeel niet. Sta stil bij wat al wél lukt en geniet daarvan. Wees dankbaar voor wat je hebt en vergeet niet je successen te vieren. Zodat je het beste uit jezelf kunt halen, jezelf kunt laten zien zoals je bent en kan leven zoals jij dat wilt.

Aan jou de keuze: Blijf je denken zoals je deed of sla je een andere weg in en kies je voor jezelf met outdoor coaching?

Ik wil mijzelf zijn!