Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft…

“Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?” vroeg de jongen.
“Help” antwoordde het paard.
– Charlie Mackesy

Je leeft je leven niet zoals je wilt, je loopt vast of wilt een andere kant op. Je voelt dat iets moet veranderen.

Je wilt meer zelfvertrouwen krijgen, je grenzen kunnen aangeven, je beter kunnen uitspreken, meer ontspanning, de baas zijn over je eigen leven, energiek zijn, blij, meer rust in je hoofd. Om maar een paar voorbeelden te noemen.
Maar hoe? Als je hardop durft te zeggen dat je er alleen niet uitkomt, krijg je vaak goed bedoelde adviezen die niet werken. Dat maakt om hulp vragen nog lastiger.

“Help” zeggen vergt moed én is de eerste stap op weg naar verandering.

Ik bied je hulp. Met erkenning voor jouw moed. Door met volle aandacht en zonder oordeel naar je te luisteren. Niet door je te vertellen wat je wel of niet mag doen. Wel door het stellen van vragen en je terug te geven wat ik zie en hoor. Dat kan soms lastig of confronterend zijn. Het helpt je te ontdekken wat maakt dat je vastloopt of wat je ervan weerhoudt te doen wat jij wilt.
Als je dat weet kan je verandering inzetten door bewust anders keuzes te maken. Zo bepaal je jouw eigen richting, geef je het leven vorm zoals jij dat wilt en kan je voluit jezelf zijn.

We gaan daarvoor samen wandelen. Wandelen in de natuur helpt je tot rust te komen, te voelen wat er dwars zit en welke oplossingen er zijn. Die oplossingen heb je al in je; de natuur helpt je ze te ontdekken. Je doet het zelf, maar niet alleen. Ik begeleid je op jouw eigen ontdekkingstocht.

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft.” zei het paard.
“Het betekent dat je weigert op te geven.”
– Charlie Mackesy

Weiger je op te geven en heb je de moed om “Help” te zeggen?

Bel, app of mail me voor een vrijblijvend gesprek.
06-55366143 / karin@beweegjezelf.nl

P.S.:
De quotes komen uit het prachtige boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Een aanrader!

 

 

Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft…